Ny løsning fra VMware skal hjælpe virksomheder med at bekæmpe hackerangreb gennem IoT-enheder

Dato: 01 November 2016

Boomet i smarte enheder koblet til internettet giver virksomhedernes IT-afdelinger grå hår i forsøget på at sikre alle de nye teknologier, senest illustreret med angrebet på IT-firmaet Dyn, der lagde Netflix, Twitter og Spotify ned med ubeskyttede webcams og routere. Gennem en ny løsning, der kan håndtere sikkerhed for computere, telefoner og IoT-enheder i én samlet platform, vil VMware gøre livet lettere for virksomhederne.

I øjeblikket vokser mængden af teknologi forbundet til internettet drastisk, og i 2020 forventes det, at der vil være over 20 milliarder enheder forbundet til Internet of Things (IoT) lige fra robotter til overvågningskameraer og røgalarmer. Sammen med computere, smartphones og nye wearables udgør de et stigende antal forbundne enheder i virksomhedernes netværk. De mange enheder øger mobiliteten, men skaber i stigende grad også udfordringer for virksomhederne understreget af det store hackerangreb på IT-firmaet Dyn, der brugte dårligt beskyttede routere og webcams til at lægge store sites ned.

Til at adressere udfordringerne med sikkerheden som følge af den eksplosive vækst i virksomheders IoT-enheder, har VMware udviklet en ny løsning der, udover computere, telefoner og tablets, også kan administrere og sikre IoT-enheder og wearables under navnet Airwatch Unified Endpoint Management. Fremover vil VMwares Airwatch fungere som én samlet platform, hvorfra virksomhederne kan håndtere sikkerhed, apps og netværksadgang på alle deres enheder fra ét sted:

Siden lanceringen af iPhonen har håndteringen af virksomheders mobile enheder udviklet sig fra at være et system til at varetage simple funktioner som at låse og slette indholdet på smartphones til, at VMware’s Airwatch nu fungerer som én samlet platform for alle virksomhedens enheder herunder også Windows 10 og Internet of Things. Fremover vil IT-afdelingen ikke være nødsaget til at administrere forskellige systemer for forskellige enheder. I stedet kan virksomheder nu håndtere alle deres endpoints fra et sted med indbygget sikkerhed, produktivitet, skalerbarhed og privacy, der giver medarbejderne en bedre digital arbejdsoplevelse”, siger Lars-Bo Klausen, landechef i VMware, Danmark.

Hver ny enhed eller endpoint, som de også kaldes, repræsenterer en potentiel sikkerhedsrisiko og vej ind til virksomhedens kritiske forretningsdata, der kræver, at IT-afdelingen løbende har adgang til at opdatere, konfigurere og installere nye apps på den. Udover det nylige hackerangreb blev, dette også bekræftet i en rapport fra Check Point, der for nyligt viste, at endpoints er den mest almindelige årsag til brud på sikkerheden. Opgaven med at sikre alle endpoints, bliver nemt en uoverskuelig administrativ og sikkerhedsmæssig byrde for virksomhederne, der ofte er nødsaget til at bruge ressourcer på individuelle systemer til at håndtere virksomhedens forskellige enheder som PC, smartphones og IoT-enheder.
Konkret betyder opdateringen, at virksomheder nu kan administrere deres IoT-enheder, der kører på Android og Windows, som fx Surface Hub samme sted som deres eksisterende mobile devices samme. Det nye Airwatch understøtter også smart glasses og augmented reality apps til de mange organisationer, der er begyndt at overveje brugen af det. Dette er sket gennem et samarbejde mellem VMware og en række producenter, som APX Labs, Atheer, ODG, VUZIX Corp og Intel, der alle producerer smart glasses:

”Smart glasses som Intel’s Recon Jet Pro har potentialet til at gøre arbejdet lettere og frigøre betydelige besparelser på tværs af et bredt udsnit af industrier. For at udnytte potentialet, er det nødvendigt med pålidelige og driftssikre administrationsløsninger til smart glasses. VMware AirWatch er medvirkende til at give virksomheder muligheden for at implementere og integrere smart glasses, som en del af deres mobile enheder” siger Christopher Croteau, senior director, Head-Worn Devices, Intel.

Tilgængelighed 

VMware tilbyder en række migration services og værktøjer til virksomheder, der ønsker at skifte fra deres nuværende mobile device management løsning. VMware Airwatch Unified Endpoint Management og VMware Airwatch 9.0 vil være tilgængelige senere i dette kvartal.

For mere om VMware Unified Endpoint Management, se blog og hjemmeside

Læs mere om VMware Airwatch til smart glasses og wearables på VMwares blog her